Tuesday, December 31, 2013

2013 Achievements

Setiap kali masuk tahun baru, pasti aku akan buat berjela2 wish list/target apa yang aku nak buat, nak dapat, nak beli as a reward to myself, family and others.. Alhamdulillah, dlm banyak2 list, aku berjaya capai 5 sasaran sepanjang 2013 yang lepas.. Antaranya :

Bought a car :) I can say this was my biggest achievement in 2013.. Dalam plan tulis beli kereta jika perlu.. dan sememangnya kereta satu keperluan sejak aku bekerja di KL ni, so bukan lah aku beli kereta nak show off or nak buang duit ahaha

Do some charity :D Hal ni aku x boleh nk citer lebih2 kang ada yang kata aku x ikhlas.. tapi alhamdulillah sedikit sebanyak aku sentiasa sedar diri dgn mengingati dan membantu orang lain..

- Bought full bedroom set :) Dulu2 rumah aku ada 3 bilik, so aku share dgn adik2 perempuan yang lain, tp sejak parent dah renovate, dapat la sebilik sorang.. disebabkan aku dah kerja, so mama suruh beli sendiri set bilik tidur.. dan sebelum rumah siap lagi, aku dah beli set tu.. senang, lepas ni kalau balik rumah aku dah ada bilik sendiri dan xyah nak share dgn adik2 lagi hahaa..

- Get married or at least engage! Wish list ni aku letak dlm target utk menampakkan yang aku ada impian nak tamatkan zaman bujang dan bukan menuju status andartu.. Alhamdulillah awal november baru ni aku selamat bergelar tunangan orang.. Another biggest achievements! I will post special entry bout my engagement later..



- Got a better job :D job that at least can guarantee me for 3-5 years ahead.. Tepat sebulan bertunang, aku mula kerja di tempat baru.. Syukur..

So overall 5 perkara dah tercapai, lain2 tu malu aku nak tulis haha sebab belum tercapai..

Alhamdulillah I thanked to Allah swt for his blessed, I end 2013 with so many happiness and achievements.. InsyaAllah I'll be turning another one year old this year, I pray to Allah swt please welcome 2014 with full of barakah, and mercy towards me, my parent, family and friends.. Amin

2 nota tapak kaki:

S. Faezah said...

salam tahun baru fatin :)

FatinJelita said...

Happy new year to u faezah :D be a gud girl ok..