Wednesday, January 22, 2014

Im a Part Time Volunteer

Assalamualaikum

Aku nak cerita minat aku jadi sukarelawan awam :) 

Selain dari kerja pejabat Monday to Friday, ikut working hours, aku ada 1 passion yang memang dari zaman U dulu aku suka buat.. Iaitu be a volunteer for any program.. Aku suka join program2 luar ni selain program kat UIA tu.. Tak kisah lah dibayar atau tak, ada masa aku akan join..

Tapi sejak bekerjaya penuh ni, masa utk join other program makin kurang.. Yelah dah sibuk 5 hari kerja, weekend jela masa utk aku nak kemas bilik, basuh baju, rest, tido hahahaa.. Antara program yang paling aku suka, OCBC Bank Cycle Malaysia.. Tugas aku bagi smooth whole event for that day (boleh pilih nak hari apa), macam bgtau tentative bila ada orang tanya, tunjuk jalan, bantu cyclists yang ada masalah, dan jaga kebersihan.. But most of the event yang aku join, ktorang banyak lepak, sembang2 n jalan2 pergi kat booth2 yang ada hahaa..


Felisha and me
OCBC Cycle at Dataran Merdeka
Sempat melawat Kuala Lumpur City Gallery & KL Library
Apa yang best bila join program luar camni, aku akan jumpa and tambah kawan baru.. Yang datang dari U lain, ada yang dah kerja, dah kawen, dan lepasan SPM.. Tapi penah je aku join program, pastu terjumpa kawan2 aku yg join jugak hahaa.. Contoh macam Felisha ni, aku xtau dia pun suka jadi volunteer, tetiba je jumpa.. :)

Masa program ni jugak, diorang bagi token RM40, breakfast & lunch, t-shirt, bag pack yang ada macam-macam, like hand sanitizer, raincoat, cookies, tentative program, guide book, etc.. Ada program yang aku join, siap bagi voucher fast food.. Kalau Nike We Run KL, member aku join, siap dapat kasut Nike.. perghhh, yang ni aku x join sebab aku ada hal yang x dapat dielakkan..

Abis program, jalan-jalan di SOGO
Abis event, aku jalan kaki ke Sogo, sebab En.Tunang (masa ni x tunang lagi pun :D) tunggu kat sana, duit hasil volunteer ni, aku beli kasut Santa Barbara, so aku tau kasut tu kenangan aku join program ni.. Aku akan beli benda2 yang boleh pakai lama, utk mengimbau keseronokan jadi sukarelawan ni.. :)

5 nota tapak kaki:

Tedi said...

bagusla join xtvt mcm ni :) seronok

FatinJelita said...

yup sgt seronok, xde la buang masa mcm tu je kan.. :)

S. Faezah said...

bagus2..aktiviti berfaedah :)
cuma skrg ni dah kerja limited time kann

nur nabihah yunus said...

good job dear. selain isi masa lapang, dapat tambah pengalaman. jadi volunteer mencabar jugak sometimes kan?

(teringin jugak jadi volunteer ni) :D

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : asianbet77@yahoo.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
http://asianbet77.com/