Monday, January 20, 2014

Enam tahun cinta - Im Engaged !

Ok baca title post pun dah tau.. Aku kini tunangan orang.. ecewahh :p

Perasaan? Harus lah teruja tapi untuk 2,3 hari pertama bertunang tu je, lepas tu xde rasa apa dah, back to normal.. kadang-kadang x teringat pun yang aku ni dah bertunang.. dia pun sama, maybe sebab ktorang dah kawan 6 tahun kot.. 

Hari ni genap ulangtahun perkenalan kami yang ke 6 tahun.. dan tanggal 2 November 2013 yang lalu, aku sah menjadi tunang kepada en. Tunang :) Majlis aku buat simple je.. Sebab pihak lelaki bagitau nak datang meminang 9 hari sebelum majlis, so mau x huru hara aku & mak aku hahaa.. 

Debaran memuncak
Sarung cincin
Bertunang dah... Alhamdulillah
My Heart throb.. <3 love u mama
With both parent :)
Alhamdulillah, we are one step closer after 6 years ups and down.. May this new journey showers by load of flowers, joys, happiness and bless by Allah s.w.t... Orang kata dugaan bertunang ni lain macam, tapi setakat ni kami belum lagi merasainya, hope x sempat rasa la.. cepat la kawen hihi

Million thanks to Mama yang bertungkus lumus menjayakan majlis pertunangan aku ni.. Lepas je mak dia call mama bgtau confirm nak datang 2/11/13, mama la orang yang paling sibuk buat preparation.. Bayangkan sehari lepas tu, aku dapat msj dr mama, saying she already booked doorgift comes with box..

Esoknya she text me "Mama dah booking pelamin tema this and that sekali dengan veil and hand bouquet..

Later, she text again "Mama dah booked cake design macam ni macam tu, deposit RM ++..

Adoii aku pun x sempat nak pikir apa.. catering apa semua dia yg setelkan.. yang aku tau baju and hantaran aku kena uruskan.. Hmm nanti ada masa aku buat review 1 post majlis bertunang ni k.. :) Stay tuned...

6 nota tapak kaki:

cik kiera said...

Cantiknya. Tahniah yaa ^^

Syamil Hafiy said...

tahniah!

farah deena said...

cantik la. lama jugak to 6thun, hope jd mcm ni jgk. hehe. btw,Tahniah ^^. semoga bahagia selama-lamanya. aminnn

Nurhafzhan said...

Tahniah!

Iola said...

tahniah!! wa..best nya..hihi

FatinJelita said...

tq semua, doakan kita tau :)