Thursday, July 22, 2010

kiLLer SubjEcts!!

sepanjang 3 tahun study kt UIA, tak pernah rasa susah nak belajar. amik la apa2 subjek pun, aku mesti yakin dan semangat nak belajar. tp entah kenapa diz sem rasa lain.. aku amik 16credit hours je, but still sometime i feel tension & pressure in class! maybe sebab salah buat combination subject kot.. =( International Law & Diplomacy 1st dengar nama subjek ni aku suka.. sebab rasa macam ok, macam senang jek.. lecturer plak memang dah familiar, so aku pun add la. 1st class, dah mula bosan! damn! ok takpe, bagi chance r.. next class dah start belajar, tp in same situation, BOSAN okay!... aku boleh faham je apa yang lecturer explain tapi bosan tu memang takleh nak buang.. tambah plak macam tak tau sgt part mana la yang dia duk bincang ni.. sebab dalam buku takde pun.. hmm, 3rd class pun sama jugak.. aku dah mula cuak, camne nak survive sampai bulan 11 ni??? class baru je start 2 minggu, aku bimbang takleh nak fokus.. adushh U.S. Foreign Policy class ni memang bukan dalam study plan aku.. tapi entah kenapa la sengal sangat department x bukak subjek banyak2 diz sem, so takde subjek lain nak amik, kalau ada pun dah clash dengan jadual aku.. so nak tak nak, aku pun gagahkan diri add subjek ni.. 1st class, aku suka! =) lecturer pun aku dah kenal, cuma yang jadi tak best sebab aku rasa subjek ni susah! slide, notes, article everything were provided by lecturer, but im not really understand what is going around. hahh! sampai macam tu skali.. memang jammed otak aku bila fikir2 balik pasal subjek ni.. aku memang takut, even baru 2 weeks class start, tapi better sedar sekarang daripada terlambat nanti dah nak final baru tak boleh tido.. then aku pun send text msj to advisor.. pastu dia call balik.. aku citer everything.. macam2 nasihat dia bagi, marah & kutuk pun ada.. hehee :p after his call, now aku mula rasa yakin dan semangat balik nak study & teruskan kedua-dua subjek di atas.. dia pun ada cakap, kalau ada mslh, just text him, he'l definitely try to help me as soon as he can.. here are some part of our conversation.. =D me: macam mana ni sir? advisor: be calm, as for now, don't skip any classes, listen carefully & write evything what lecturer say. me: i dah buat, tp mcm tak boley jer.. advisor: mu ni aten! jgn la ckp x boleh, kalau i boleh u pun mesti boleh.. me: u lain, i lain.. :p advisor: pape pun, u relax je.. u ni butterfinger tau x, kelam-kabut, cpt nervous.. hahaa me: >_< xpe, butterfinger comel.. advisor: perasan! camni la, u do ur best, i know u can do it.. nanti ada problem lg, nak buat assignment ke, nak exam ke, u text me back ok. me: sure i'l.. tq for calling me. advisor: for the sake of ur study, anything i'l do! me: tqsm again..

2 nota tapak kaki:

UknoWana said...

teka teki...sapo advisor tuh... baik giler!

aten said...

@wana: ni personal advisor aku.. bkn lecturer kt uia kite.. hehee, but he is lecturer at somewhere else.. :p