Wednesday, July 21, 2010

penat tp besttt

emmm smlm 1st time aku g swim kt IIUM female swimming pool.. mmg aku Align Centerexcited sgt, maklum la, dulu slalu tgk org swim, skrg dh ada swimwear br so bleh masuk dlm pool tu.. kelas abes at 4.50pm, sampai je bilik terus ajak roommate aku, Bai pergi swim.. then pukul 5.30 jalan kaki ke kolam renang yg jaraknya cuma 200meter dr bilik aku.. sampai je kt pool, tgk gate kunci! ahh sudah.. lifeguard tak datang lg.. langit makin gelap, guruh dan petir2 lagi.. tp sebab excited yg melampau-lampau, aku tunggu jgk then pukul 6ptg br pool bukak.. hampeh, kata opration hour 5-7pm! nasib baik la petir dah takde, tp awan masih gelap.. xpela, dah bley masuk terus salin baju n masuk air.. bila dah masuk, tetiba rasa mcm kaki aku x pijak lantai pool. Padahal badan aku dh full masuk air, ahhh!!! ni confirm dalam giler air! cuak2.. kawan-kawan dah gelakkan aku.. camne ni weyh, kaki tak sampai... uwaaaaa...... then aku berani kan diri pijak lantai, tp kaki kena menjinjit dengan hanya berdiri menggunakan jari2 kaki jek! ok,dlm keadaan camtu, paras air paling cetek betul2 pada garisan bawah bibir aku, bila aku betul2 pijak lantai dengan seluruh tapak kaki sentuh lantai, paras air dah lebih dr kening! hahhhh memang dalam air.. tapi kawan aku ckp tak dalam, sebenarnya aku yang rendah.. uwaaa... ye la tinggi aku cuma 151cm jek! kenapa la dorg buat kolam ni dalam sangat.. apa yang aku perasan, semua orang yg datang smlm, swim kt tengah2, aku sorg je yang duk bertenggek, meniti kat tepi2.. huhuu malu2.. :p tak kesah lah, yang penting aku berani, semalam gak kawan2 aku ajar camne nak terapungkan badan & mengawal pernafasan dalam air.. so skrg dah tau la sket2.. hehee hari ini macam nak pergi lagi, tp roommate aku plak nak g main basketball.. aku boleh je g sorang2, tapi segan r.. nanti jadi pape, lifeguard tak nampak ke... ohh tidakkk.. tengok la camne petang nie.

2 nota tapak kaki:

sinNa said...

pas ni nanti klu saye brenang²...tetibe lemas, slamat kan saye tau. :D

aten said...

amboii.. bkn awk dh pandai swim ke? klu awk lemas, sy call cik abe slmtkan awk k.. =)