Friday, January 14, 2011

Al-kisahnya Pocoyo..

korang pernah dengar tak nama Pocoyo? apa tu.... itu 1st reaction aten bila dengar nama pocoyo.. al kesahnya masa adik aten datang KL last month, then ktorang ada la jenjalan kat Times Square, aten pun tanya la dia nak beli pape tak.. pastu dia kata nak cari pocoyo..

dengan muka blur aten pandang dia and asked "pocoyo? apa tuu..?"
she said, "ko tak tau ke? tak pernah dengar?"

adehh come on la, dah nama pelik cenggitu mana la orang nak tau..
pastu dia tanya aten, kat UIA tengok tv tak..
pastu dia explain pusing2 sket.. ooouuhh.. then baru tau apa kebendanya pocoyo yang dia duk cari tu.. alaa kalau aten tgk tv pon, tak layan la cartoon pocoyo tuh..
takde keje aten nak bangun awal pagi kat UIA duk ngadap pocoyo..

banyak lagi benda nak buat ehh..!

 comel plak budak ketot biru ni.. =p

sejak dari tu la aten pun start google pocoyo, sebab nak tgk cemana la rupanya pocoyo.. sampaikan adik duk cari2.. dia kata nak cari teddy pocoyo, keychain pocoyo, selipar pocoyo, bantal ucuk pocoyo.. dia nak jadi orang 1st yang ada pocoyo kat UITM dia..

hahahaaa... dah besor gajah pun perangai cam budak2..
budak UITM yang cari pocoyo, padahal pepagi buta yang ngadap pocoyo ni adik aten yang darjah dua tu, tapi xde plak dia sebut2 nak cari teddy pocoyo nih..

so dikesempatan ini, aten nak tanya korang la, tau tak kat mana ada jual si budak ketot comel (pocoyo) tu? dah adik berkenan sgt, nak la carikan dia 1.. dia kata kat T'ganu xde jual lagi.. kat KL ni tak pernah pulak nampak lagi.. tanya kedai2 accessories diorang pun tak tau pocoyo tu apa.. adoii.. camne ni?? help me guys..

6 nota tapak kaki:

eT said...

selalu teman anak tgk pocoyo kol 4-5pagi kt astro ceria...huhu

Fatin a.k.a. Aten said...

ermm dia tak ngantuk ke bgn awal pagi?

fatin hanani said...

hehehe cita tu fatin x pnh tgk pun
tapi tau la klu org ckp hehe
sbb patg tu cmey ja hehe

Fatin a.k.a. Aten said...

yup tau xpe.. itu yg duk cari kat mana ada jual patung pocoyo ni.. huhuu

Mra Mastura said...

pocoyo..ak mcm xpenah jmpe.. huhu... >.< xsureee ahhh

Fatin a.k.a. Aten said...

tq mra for the comment, alaa ramai yg xtau, camne nak cari nih? huhuu