Monday, January 31, 2011

Nenek masuk CCU (T_T)

Sekarang ni aten dalam mood yang sedih.. sangat sedih.. Sebabnya nenek kesayangan aten masuk wad.. pagi sabtu baru-baru ni nenek mengadu dia sakit dada, rasa loya nak muntah, pastu hilang terus selera makan.. kalau makan pun dua suap je, pastu muntah.. Terkejut jugak bila jadi camtu, so family and adik beradik mama terus berkumpul kat kampung..

Bimbang sangat masa tu, tetiba nenek sakit dada.. untuk pengetahuan korang, nenek aten memang dah lama tak sihat.. almost 2 years, mata tak nampak sangat, ada penyakit kencing manis, darah tinggi dan sakit jantung.. tapi nenek aten ni taknak pergi hospital, dia taknak masuk wad..

 mama dan semua 8 adik beradik

Mama and her siblings pujuk2 jugak.. nenek tak mau.. pastu ayah saudara check blood pressure, sangat tinggi, then paksa jugak nenek pergi klinik.. sampai sana klinik suh refer hospital besar.. then terus masuk kecemasan.. sekarang ada kat CCU..

Malam tadi mama aten teman nenek kat wad.. mama cakap nenek sangat lemah, tak boleh bangun, doctor terpaksa masukkan air dalam badan sebab nenek taknak makan.. badan nenek penuh dengan wayar2.. nak pergi toilet pun tak boleh.. doctor pakaikan nenek bantuan oksigen.. kesian nenek..

Adik2 mama yang stay outside Terengganu ramai yang balik.. chinese new year ni insyaAllah semua balik.. takut tau.. takut apa yang pernah terjadi kat arwah datuk menimpa nenek..

Ya Tuhanku, kau ringankan lah kesakitan nenekku Hajah Habsah.. Sembuhkan lah dia dari semua penyakit2 itu.. panjangkan lah umur satu-satunya nenek yang aku ada ini.. Amin~

3 nota tapak kaki:

Steng Julizah @ Sten' said...

semoga nenek awk ok..InsyaAllah..

AziE-rAh said...

Semoga nenek aten kembali sihat seperti sedia kala..
Byk2 kn berdoa n bersabar key..

Fatin a.k.a. Aten said...

@steng: tq dear.. doakan tau..

@azie-rah: aminnn.. tima kasih doakan..