Sunday, October 24, 2010

aku sabar dlm titisan air mata..

after lunch tengahari td, aku siap2 g keramat, then keluar pergi JJ setiawangsa dengan sepupu.. my kazen nak cari car accessories for her husband.. lama jgk la pusing2 dalam tu, dia beli macam2 barang.. aku jd driver and teman dia.. before balik, ktorang makan aiskrim..

hujan renyai2 mulai lebat.. aku berteduh sambil menghabiskan aiskrim raspberry.. aku memang ingat lagi, benda tu masih ada dengan aku..

before balik ktorang snap few pictures.. then bayar parking n keluar.. baru seminit keluar, aku perasan benda tu dah xde.. menggelabah aku cari dalam beg, dlm kereta, tnya kazen semua.. still x jumpa.. terus aku masuk balik car park n pergi tempat yg aku berteduh tu.. dah xde.. aku ingat.. kat situ la aku bukak dan letak betul2 sebelah aku benda tu..

ada sorg akak kat situ, aku tnya dia, dia kata xtau.. xpela, aku terus lagi mencari.. few minit jgk la.. x jumpa, aku blah.. then aku stop tepi jalan, aku cari lagi sekali.. xde jgk..

sedeh! sangat sedih.. masa menaip entry ni, airmata menitik mengalir perlahan di pipi.. xpela, aku redha.. ada hikmah disebalik semua ni.. aku fikir positive.. Allah nak menguji aku.. dan Dia tau yang aku mampu utk menerima ujian ini dgn penuh kesabaran..


tanpanya kabur pandanganku..


setia menyuluh hala tuju penglihatanku..


inilah benda yang aku hilang di JJ petang tadi.. puas mencari Cermin mata kesayangan ni, tapi tetap tak jumpa.. sepupu cakap akak tu yg ambik sebab masa ktorang tgh makan aiskrim, akak tu ada kat sebelah dan selalu tgk ktorang.. 

entah la aku taknak tuduh sape2.. aku tak nampak, so tak boleh nak tuduh.. tapi ingat, Allah nampak.. 

kepada si pencuri ---> sesungguhnya saya sgt menyayangi spectacles Carlo Rino itu.. tolong jgn patahkan.. sob sob.. T.T



2 nota tapak kaki:

haNem said...

bermakna sungguh benda alah tu kan. aku jadi kelabu asap tanpa nyer..
ehem2..ader chan menang kontest x??hahaha

Fatin a.k.a. Aten said...

hahaa.. itu kena tanya juri.. =p aku x pernah hilang barang, so bila jd gini sedih sungguh la rs hati ambe..