Wednesday, October 27, 2010

Pertemuan ke-3 dengan mama dia

ingat tak aku penah buat entry pasal my packed day bulan puasa lepas.. haa, ni baru nak share few pictures.. 30 ogos lps aku g teman my jantung hati pergi KLIA nak hantar adik kesayangan dia balik korea. adik dia sebaya aku study sana.. so confirm la aku kena jumpa family/mak dia skali kan.. and he ask me to wear kebaya.. 

kali sebaya tapi tak sama tinggi =D

from left: lalink, his sister Aisyah, sporting mama & our fren, Khairul Anwar

masih segan even dah 3 kali jumpa and slalu on phone with her mom

Her buah hati, Mel

see, paras bahu jek!

Lalink & Aisyah are very closed to their mom. kalau pergi mana2, dia akan cal mak dia and of course aku akan cakap skali dgn mak dia, i call her aunt.. Aunt Na is super duper sporting.. always ask me to come to her house.. and i said " nanti la aunt, segan la.. belum ada pape lg dgn firdaus (anak teruna dia)".

kalau ckp phone memang tak kering idea because her mom suka bercerita. ada je benda nak sembang. memang cpt mesra dgn orang. 1st time jumpa his family 2 years ago, pun sama nak hantar adik dia balik korea. 2nd time jumpa nak hantar mak dia pergi korea, 2 minggu duk sana last year. and dis year jumpa lagi.. kiranya i meet his family once in a year. 
so far my relationship dgn my dearest Firdaus dah almost 3 years, and i really2 hope kami akan disatukan one day, InsyaAllah.. aku pun dah kenalkan lalink dgn family aku, dia dah pernah dtg terengganu.. gentleman kena la mintak izin personally from my parent.. =)

may Allah bless our relationship.. Amin~




6 nota tapak kaki:

AMIRA IS MIRA said...

bestnya dah berkenalan selalu...malu tue mesti ada..sbb tak declare lagiii

Fatin a.k.a. Aten said...

ye memang sgt segan.. itu la belum sah lagi, so tak manis plak nak bertandang umah dia.. nak dtg raya jauh pulak, tganu dgn kedah.. huhuu

Azwan@Mr Money said...

cik aten, me dah join ur contest, dtg la jengok.. xtaw nak tinggal jejak kat ane.hehehe klu x cukup syarat gtaw ye.

http://azwansalleh.blogspot.com/2010/10/contest-barang-kesayangan-bersama-aten.html

Fatin a.k.a. Aten said...

salah hantar link ni.. huhuu xpela, anyway thnkx join.. nanti aten terjah entry.. =)

titirara said...

wah , msti sporting gile mak die kan ? best tuuu

Fatin a.k.a. Aten said...

@titirara: yup tersgt sporting.. so far alhamdulillah boleh get along.. hihii