Sunday, October 17, 2010

kawen umur 16 tahun..

mesti ramai yg terkejut kalau dgr ayat camni " umur baru 16 tapi dah kawen".. well kat Malaysia ni ikut undang2, gadis dibenarkan berkawen 16 tahun and above.. so it doesn't matter.. but still kes camni jarang berlaku..

ahh bukan malaysian law or marriage law yg aku nak stresskan kt sini, tapi hakikatnya aku ada terjumpa 1 blog seorang gadis comel ( pangkat adik la dgn aku, ouhh terasa tua daku!) umur 16 tahun, tapi baru je melangsungkan perkahwinannya baru2 nie..

nampak mcm meriah.. orangnya cute, ayu gitu.. and cik abe dia pun not bad.. mula2 ingat nk BW & kenal2 gitu jela kan, then bila terbaca status.. erkk.. "16 teen & married" ?? biar betul budak ni.. aku pun apa lagi WOWW!!





ni la orangnya.. nama dia RAHMAH..
(pic taken from her blog)



tgk pada cara, gaya penulisan, mmg budak lagi kot.. comel2 sweet gitu.. tapi pemikiran dia somehow really impress me.. setiap lontaran kata2, nasihat mahupun peringatan dia tulis menunjukkan kematangan dia.. mungkin jgk hasil tunjuk didikan ibu bapanya dan suami..

pape pun, akak doakn adik semoga sentiasa dan lebih diberkati hidup bersama suami tersayang..

satu kata-kata dia yang aku sgt suka:

"Jodoh, AJALMAUT, Rezeki semua Allah yg beri. kita merancang, ALLAH tentukan. hasil bergantung pada usaha, takdir bergantung pada apa yang tercatat di LohMahfuz."


3 nota tapak kaki:

PUANSTOBERI said...

bagus la kan muda2 dh kawen.. tp skang ni idup penuh pancaroba..kena bebtul bersedia mental dan fizikal kawen awal nih.. eceh..
nati nak jenguk gak la blog beliau. huhuhuhu

Fatin a.k.a. Aten said...

yup zaman skrg lain.. xpela dah jodoh dia.. bgus sbnarnya kawen awal, elak benda tak elok.. tapi x semua parent izinkan anak dorg kawen awal..

Fatin a.k.a. Aten said...
This comment has been removed by the author.