Thursday, December 16, 2010

Demam shopping on9!

online shopping di alaf baru.. sejak akhir2 ni, makin ramai yang suka shopping thru on9.. tak kira la lelaki ke perempuan ke, yang tua ke muda ke semua dah pandai nak cuba2 shopping on9.. apa yang bestnya on9 shop ni memudahkan, tak perlu lagi nak keluar jauh2 cari kedai, bawak kereta redah traffic jam, cari parking dan macam2 lagi la.. everything is in ur finger!

tahun 2010 ni jugak utk 1st time aku shopping thru on9.. even before this aku pernah ckp yang aku berjaya SAVE duit shopping, tapi itu tak bermakna aku tak shopping langsung kan.. utk shopaholic macam aku ni, kalau dapat save 50% per year dah kira bagus la kan.. nak elak dari beli belah terus memang sgt mustahil.. so aku pujuk diri tuk shopping thru on9 jek.. bagi aku lagi jimat..


 so far aku dah ada 5 favourite on9 shop! setiap 1 shop ni aku khususkan untuk brg2 tertentu shja.. contohnya, untuk baju, dress, jaket or cardigan, aku suka beli kat be Gorgeous be Precious =) semalam aku baru dapat jaket cun yang dah lama aku nak rembat, tapi slalu xde stock.. bila dah ada ni, cepat2 aku booked.. ehehh! thanks to her (the owner), and not to forget her bro, Faizi yg menyediakan delivery service terus ke kolej aku kat UIA.. mmg mantap r diorang adek bradek buat bisness ni..


selain baju, untuk selendang, aku suka beli kat BGBP.. shop ni sama owner dgn yang atas tu.. kiranya dorang jual jgk tudung2, inner.. brg 1st yg aku beli kat on9, dari shop ni la.. tak mahal pun, rm11 jek.. saje nak test memula dulu kan..

aku jugak ada beli kasut lawa2, murah2 thru on9.. harga tak lebih rm30.. paling best price included postage! aku dah beli 2 pasang.. thanks to Wedges Shoppe =D untuk kain pasang aku beli kat shop lain plak.. dan untuk kebaya (since aku ni kebaya tegar) aku ada specific shop.. penting untuk aku list kan nama2 kedai ni sebab senang nanti if nak beli lagi or kawan2 tanya ke, aku suruh dorang refer kat shop2 ni.. ramai jgk la kawan2 yang suka on9 shopping.. banyak pilihan.. jadinya sharing is caring.. duit korang abes, jangan cari aku..

motto: beli bila dah tak mampu untuk menahan godaan.. selagi boleh tahan, jgn layan perasaan nafsu gajah shopping korang tu.. okayy! =p


6 nota tapak kaki:

Anis izyan Abd Rahman said...

suke jugak shopping on9
tak bestnyer anis kene pg bayar kat maybank
mlas eeeeii nak pg bank~~
huhu

Fatin a.k.a. Aten said...

dear u buat la 1 akaun maybank.. then register terus on9 banking thru mobile.. senang nk transfer duit.. =)

SAISamal said...

Waahhhh! Tak sangka! Terima kasih! Jom shopping lagi dengan kami! :)

Fatin a.k.a. Aten said...

ur welcome~ love ur service that makes me fall in love with ur shop =)

BeYLa! said...

ee kite pon salu shopping kat BGBP.
best kan. cpt pulak tuu. reasonable price lg.

Fatin a.k.a. Aten said...

betul tu beyla.. aten suka shop bila service dia mantap.. boleh jd geng la kita =)